Изключеният депутат от парламентарната група на ДПС и съпредседател обаче на партията, но вече независими народен представител Джевдет Чакъров заяви, че неговото изключване и изключването на още 16 депутати е нелегитимно, неприемливо и несъобразено с устава на ДПС. Този акт е приет под натиск и страх, коментира Чакъров пред журналисти в Партийния дом.

Той посочи, че изключените депутати подкрепят обръщението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Чакъров уточни, че изключените ще подготвят задълбочен анализ и позиция, която ще бъде представена в следващите дни. "Виждате какъв е стилът, подходът, а и нещо, на което се обръща специално внимание в обръщението на Ахмед Доган", изтъкна Чакъров.

Чакъров или Доган свикват колективните органи на ДПС?

Чакъров или Доган свикват колективните органи на ДПС?

Структурите излизат с декларации: "ДПС без Пеевски"

Той сподели още, че изключените 17 народни представители от ДПС са били и заплашвани. Към всеки един от нас са отправяни заплахи, призна Джевдет Чакъров.

Той отказа да коментира дали Делян Пеевски владее прокуратурата.

Припомняме, в обръщението си вчера почетният председател Ахмед Доган призова привържениците си да "преодолеят страха" и да предприемат реални политически действия.

Междувременно на сайта на Движението за права и свободи като почетен председател на ДПС остана информация само за Ахмед Доган, а информация за председателите на партията липсва.

При търсене дава грешка и страницата не зарежда.

Снимка 674131

Източник: News.bg