Нека видим програмата и целите на ПП-ДБ за втория мандат и тогава ще излезем с позиция. Това заяви пред БНР съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, който бе изключен от парламентарната група на Движението.

Той посочи, че ще водят диалог с всички партии в парламента без "Възраждане", а "Величие" вече по негови думи няма.

"Нека да видим ПП-ДБ с какви аргументи ще отидат при президента за втория мандат и какво ще представят. Може да си поставят краткосрочни цели с идеи да се състави правителство. Ние ще сме диалогични, така че да кажем на обществеността и аргументите за позицията ни. Но независимо от програмата и целите сме готови за диалог. Нека да видим дали ще има трети мандат", настоя Чакъров.

По негови думи върви оздравителен процес и позициите на структурите и обръщението на Ахмед Доган показват, че ДПС има съпротивителни сили да се пребори с проблемите и да се стабилизира.

Относно мафията в ДПС той изтъкна, че младите хора посочват, че това са внушения и манипулация.

Илхан Кючюк: Доган може да се върне в активната политика заради трусовете в ДПС

Илхан Кючюк: Доган може да се върне в активната политика заради трусовете в ДПС

Доган не би се поставил в зависимост, от която да не може да се освободи

"Сещам се за Десетте божи заповеди в деветата е не лъжи и не лъжесвидетелствай против ближните си. Няма да сляза на това ниско ниво, но хората ме познават в качеството ми на лекар, хирург и хуманист и те знаят, че никога не бих използвал подходите, които се визират. Категорично заявявам, че нямам такива отношения с бизнесмени. Държим си на принципите и си взимаме поуките от некратката ни история", отбеляза Чакъров.

По повод срещата си с Ахмед Доган Чакъров той уточни, че са обсъждани текущи въпроси, като "в ДПС винаги сме работили по този начин".

Чакъров отбеляза, че колективните органи дебатират проблемите и партията функционира демократично.

Относно управлението на ДПС като съпредседател той заяви, че върви нормален процес с подписването на документи.

Според него е нормално присъствието в Росенец на Мустафа Карадайъ като бивш председател на ДПС.

"Не виждам нищо извънредно. Напротив - така се прави, защото имаме европейски подход и добри демократични примери. Всеки има позитивен и негативен опит и опитът трябва да се споделя", коментира Чакъров.

Кой да е лидерът на ДПС посочвал Ахмед Доган.

Искра Михайлова: Делян Пеевски има капацитет да изкара ДПС на ново ниво

Искра Михайлова: Делян Пеевски има капацитет да изкара ДПС на ново ниво

Михайлова подозира, че писмото на Доган не е писано от него

"Не очаквайте аз да давам оценка за това по какъв начин решава нашият почетен председател, към когото всички имаме уважение и признателност. Той е от утвърдените лидери, които първи посочват евроатлантическия път на страната ни още през 1990 г. Кандидатурите се обсъждат от колективните органи, винаги се е тръгвало с добри намерения и планове, но в конкретния случай видяхме едноличния, авторитарен подход на Пеевски и призива на Доган към всички структури в страната. От всички структури в страната има подкрепа за обръщението и призива на Доган", изтъкна той.

Относно създаването на нова партия от кръга около Делян Пеевски Чакъров посочи, че разумът трябва да надделее. "Вече сме преживели такива моменти, и то не еднократно, и сме видели, че те даже не са успели да влязат в НС. Съпротивителните сили на ДПС са на необходимото ниво и изборът е на колегите. ДПС е преживяло тези моменти и по принцип в България има ли партия, отцепила от основния политически субект и да е успяла?", запита риторично той.

Байрам Байрам: Няма война Пеевски-Доган

Байрам Байрам: Няма война Пеевски-Доган

Кога ще настъпи развръзката в ДПС зависи от всички членове и симпатизанти в партията