Почетният председател на ДПС Ахмед Доган може да се върне в активната политика заради трусовете в ДПС. Това заяви Илхан Кючюк, заместник-председател на ДПС, в студиото на БТВ.

Запитан дали председателят на Движението за права и свободи Делян Пеевски е искал да постави Ахмед Доган в зависимост Кючюк каза, че няма такава информация и добави, че Доган не би се поставил в зависимост, от която да не може да се освободи.

На въпроса какво се случи в ДПС зам.-председателя даде пример с отстраняването на личната секретарка на Ахмед Доган Биршен Ибрянова, на която й е посочена вратата, след като са й казали да избира между Пеевски или Доган.

Ниските резултати по регионите са били шадраван понеже и имало региони с ниски резултатите, но техни представители не са отстранявани.

Границата в ДПС се премина с последните скандали в партията, посочи Илхан Кючюк и обясни, че първоначално, когато е избран за председател на Движенито, е бил в добри отношения с Делян Пеевски.

Това, което се случва е нетърпимо към днешна дата, продължи Илхан Кючюк, но все пак ще се действа по устав относно поисканите оставки от Доган, включително на Пеевски.

Запитан какво ще е влиянието върху избирателите на ДПС, ако Пеевски създаде нова партия, зам.-председателят каза, че тя ще си върви по своя път и няма да повлияе на избирателите на Движението.

Станислав Анастасов: Мафията навлиза в ДПС

Станислав Анастасов: Мафията навлиза в ДПС

Отношенията между д-р Ахмед Доган и Делян Пеевски са техни лично отношения