ДПС контраатакуваха националистите за новините на турски по БНТ. В четвъртък от движението се срещат с шефката на националната медия Вяра Анкова.

Лютви Местан посочи, че от ДПС са огорчени, че дискусиите, които се водят в сутрешните блокове по тема, която засяга представители на малцинствата стават без участието на представители на ДПС. Това не може да е разговор между СЕМ и АТАКА, категоричен е той и допълни „Това трябва да е разговор, който да ангажира цялото общество".

Местан каза още, че БНТ не изпълнява ангажиментите си по Закона за радио и телевизия. В чл. 49 е записано, че националната телевизия трябва да излъчва не просто новини, а предавания на малцинствен език.

„Никой да не влиза в политическата игра на АТАКА", призова Лютви Местан. По думите му националистите панически търсят теми, с които да се идентифицират, тъй като ГЕРБ ги асимилира.

От ДПС няма да отговорят на исканията на националистите с контраподписка. Мотивът е, че битката е неравностойна. 23 хиляди подписа за ДПС са въпрос на секунди, подчерта Лютви Местан.

От движението подкрепят протестите на земеделските производители и са впечатлени от ангажимента, които е поел премиерът. В края на пролетта ДПС слиза при избирателите, за да чуе техните позиции.
Уточнени са и изискванията при пътуванията в Турция. Всеки активист на ДПС при посещението си в южната ни съседка задължително ще трябва да се среща с българската общност там.