Не очаквайте от нас да чертаем разделителни линии. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция след вота. ДПС бяха и единствената партия, която спази традицията и се изправи пред журналистите, а не отложи това за утрешния ден.

Ние призоваваме за диалог, заяви той. ДПС ще положи усилия да има редовен кабинет, стана ясно от коментара му. Сега трябвало да се решат кризите. ДПС ще изчака окончателните резултати за анализ на вота. Карадайъ благодари на всички избиратели, които са участвали в изборите, както и на избирателите на ДПС и на структурите на партията. В тази ситуация, в която се намира държавата, на политиците ни е нужен разум, отговорност и диалог, смята Карадайъ. Във въздържанието на партиите от коментари днес той вижда готовност за такъв диалог.

Въпросът не е в целофана, а в съдържанието - така Карадайъ отговори на въпроса дали има страх в партията да е четвърта сила. Това е демокрацията, отчете той. За партията няма значение на коя позиция е. И отново Мустафа Карадайъ призова за диалог. В този диалог да се намери тази формула, в която дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците, пожела той. Видяхме проблемите на хората, отчете още лидерът на ДПС. Затова и партията нямало да се ръководи от "говорещите глави". Дали ще има парламентарни избори наесен, той отговори:" Наесен ще има местни избори". А относно сигналите за изборни нарушения в ДПС са постъпили такива сигнали.

Избираме депутатите си за 49-то Народно събрание
на живо

Избираме депутатите си за 49-то Народно събрание

27.27% избирателна активност към 16 ч. измери ЦИК