Сегашният кмет на Кърджали Хасан Азис се оттегля от поста след 20 години управление, предаде БНР. Той няма да е кандидатът на ДПС на изборите на 29 октомври. Мястото му заема банкерът Ерол Мюмюн.

Решението за промяната беше взето след разговори в София с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, продължили повече от 6 часа. Новината беше потвърдена пред Националното радио от областния лидер на партията Ресми Мурад.

"Това не е отричане от Хасан Азис. Политиката изисква промяна," каза Мурад.

На въпрос на "Хоризонт" ще продължи ли политическата кариера на Хасан Азис и какви са поетите обещания към него, областният лидер посочи:

"Хасан Азис е заместник-председател на партията. Той е ценен кадър и ще получи престижна позиция."

Новият претендент на ДПС за кмет на Кърджали Ерол Мюмюн може да разчита на цялата помощ на партията, посочи Ресми Мурад. След утвърждаване на новото име вече са известни кандидатите на Движението за кмет във всичките 7 общини на областта. Петима от тях запазват позициите си.

А ето какво заяви и Хасан Азис, който управлява Кърджали от 2003 година насам.

"Преди минути ръководството на ДПС взе решение да издигне Ерол Мюмюн за кандидат за кмет на Кърджали на предстоящите местни избори през октомври. Благодаря на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на партията за възложената отговорност в последните 20 години да бъда част от отговорността за развитието на града и пълното му преобразяване в европейски град и столица на толерантността на България, Балканите и Европа.

Ерол е подготвен и достоен кандидат, който ще наследи години на отлична работа в община Кърджали, както и подготвен екип, създал и участвал пряко във всички малки и големи проекти в града ни.

Тези избори са от изключително значение, за да продължи надграждането на всичко постигнато дотук, и за да може Кърджали да продължи бъде образец на европейски мултикултурен град на толерантност и разбирателство между всички жители. Благодаря от сърце на всички съпартийци, чиито номинации получих по време на предварителните събрания. Вярвам, че добрата работа ще продължи и в следващите години. Благодаря на всички жители на прекрасния ни град."