Здраве, берекет и вода до всеки дом пожела лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Днес време за предупреждение няма, смята той. Проблемите на българските граждани трябва да намерят решение. Проблемите трябва да бъдат решени в много кратък срок и то преди да е настъпила парламентарната криза, настоя той в декларацията си за старта на новата сесия.

Властта няма ясни приоритети и визия според него. Карадайъ посочи, че се управлява на пожар на принципа проба-грешка. И така от криза в криза, недоволен е той. Десет години властта върви по инерция, каза още лидерът на ДПС. Липсата на реформи не може да се компенсира с промени в кабинета, убеден е той.

БСП и в тази сесия ще работи за сваляне на кабинета

БСП и в тази сесия ще работи за сваляне на кабинета

Призивът за консенсус се използва в кризи, но не е искрен

Карадайъ настоява за консенсусно мнозинство с цел догоноващо развитие. Партията не иска ксенофобия, а толерантност, за да се гарантира благополучие за всеки български гражданин.

Ние сме за чист въздух, чиста храна, чиста вода, обяви още той. Но за каква чиста вода може да говорим, когато вода няма, притеснен е Мустафа Карадайъ.

Той отново критикува " бездънната каца НЗОК". ГЕРБ вече намали оправдание, според него. Ситуацията днес изисква не приказки, а действия, настоя лидерът на ДПС.

Той пожела 2020 да е годината на консенсуса. Хората очаквали икономически растеж и европейско качество на живот.