ДПС продължават по пътя за демонтаж на правителството. Това заяви пред Нова депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Той обясни, че няма решение на ДПС за бойкот на заседанията във връзка с отсъствието на народните представители от партията на заседанията на парламента.

За ДПС държавата е в пълен блокаж

За ДПС държавата е в пълен блокаж

За Карадайъ, управление на страната е популистко, цинично, брутално и позор

"Няма решение на ДПС за бойкот на заседанията. Всяка сутрин заседава парламентарната група по актуални въпроси за деня, по програмата и решава за съответния ден. Решението ни от по-предишния централен съвет е за демонтаж на правителството и ние изпълняваме това решение. Ще продължим до пълния демонтаж на това правителство", заяви категорично Хамид.

Той отново отсече, че ДПС настояват за моменталното отстраняване на вицепремиера Валери Симеонов от властта. "Той сам оставка няма да подаде. Това, което изрече, тези безчувствени думи, които вече цяла България, а може и Европа, ги коментират, но наред с това и Държавната агенция за българите в чужбина е в неговия ресор. Ако някой не може да си контролира ресора няма място в изпълнителната власт", посочи ясно Хамид Хамид.

ДПС не забравят искането си за оставка на Валери Симеонов

ДПС не забравят искането си за оставка на Валери Симеонов

Подобни личности, субекти нямат място в управлението на страната, натърти Четин Казак

Депутатът от ДПС продължи - партията иска всички патриоти да бъдат отстранени от властта. Партията му би подкрепила евентуално правителство на малцинството. "Има много правителства, които управляват и то успешно като разчитат на мнозинство на база програма и идеи, а не на тази аритметика", тълкува той.

Хамид Хамид отправи преки обвинения по адрес на ГЕРБ - че са покрили скандала с издаването на български паспорти на 114 души, издирвани от Интерпол.

Хамид Хамид подчерта, че в проекта за решение за анкетната комисия за българско гражданство се съдържат твърдения на европейски и български медии за период различен от управлението на Петър Харалампиев: "Там основните твърдения са за огромни злоупотреби с издаване на удостоверения за българско гражданство, датиращи от 2015-2016 г. Ние искахме тези твърдения да се проверят дали са истина. Тази анкетна комисия не видя бял свят, но ние ще настояваме това да стане, защото периодът, който се визира във френските медии, българските медии е далеч преди 2017 година. Искаме задълбочена проверка на целия процес по издаване на българско гражданство".

По думите на депутата именно невнасянето на това проекторешение в дневния ред на парламента свидетелства за нечие укриване и опъването на чадър върху някого. "Въпрос на изясняване е кой кого покрива", уточни той.

Воеводите подкрепиха ДПС за анкетна комисия

Воеводите подкрепиха ДПС за анкетна комисия

ВМРО: Да се разследва как се дава българско гражданство