ДПС срещу Луковмарш. Действията срещу фашисткия марш оставали само декларативно, според партията.

Те са категорични, че забранени формации в Европа са намерили поле за изява у нас. На брифинг в парламента Джейхан Ибрямов изрази недоволството си, че институциите не са изпълнили задълженията си да не допускат шествието. МВР шефът му отговорил, че няма да се допусне напрежение и ще бъдат взети всички мерки.

Наказателния кодекс съдържа разпоредби, забраняващи подобни шествия. По думите на депутата уроците на историята трябва да се помнят. Въпреки, че нашите евреи не са изпратени в нацистките лагери, те са били тормозени.

Протест срещу Луковмарш в София

Протест срещу Луковмарш в София

Проявата е неонацистка, насърчава и оправдава расовата омраза

Ибрямов припомни, че сме ги спасили. Според него не трябва да се позволяват нито десни, нито леви фашисти. Депутатът иска позиция на парламента по темата. Това щяло да докаже демократичността на страната ни. Той също така е намерил забранена нацистка литература в българските книжарници.

"В България националсоциализмът се надига", опасява се Джейхан Ибрямов.

Според него партиите, които не искат да реагират, са политически сурогати. А инициатор на Луковмарш е ВМРО.

"Докога ГЕРБ ще прикриват политическите си партньори", недоумява депутатът. Партията е направила демократичен тест към партиите като е поискала да се осъди Луковмарш. Това не е станало.

Столичните социалисти настояват Фандъкова да спре Луковмарш

Столичните социалисти настояват Фандъкова да спре Луковмарш

Фандъкова не иска да влиза в пропагандата на БСП

Припомняме, че в събота както всяка година граждани се събраха в столицата на протест срещу провеждането на Луковмарш.

Според тях демонстрацията е неонацистка проява, която насърчава и оправдава расовата омраза.

Миналата година кметът на столицата Йорданка Фандъкова забрани демонстрацията. Впоследствие обаче забраната беше обжалвана и отменена от съда.

Тази година Фандъкова заяви, че нейната позиция по темата е ясна, но тя няма официално право отново да забрани шествието, защото ще последна отново оспорване.