Който се облагодетелствал, облагодетелствал. България повече няма да има онази металургия, която трябваше да има. Поставените цели от Костов дотук са постигнати, язък за България. Това заяви в Русе депутатът от ДПС и член на парламентарната комисия по икономика, енергетика и туризъм Рамадан Аталай, цитиран от БГНЕС.

Той посочи, че сделката за комбината е  „е може би първата най-прозрачна сделка, защото директно е продадено, обявена е стойността, проверени са парите, знае се кой купува". Според Аталай собственикът на закупилата „Кремиковци" фирма Лъчезар Варнаджиев ще каже кой стои зад него. Припомняме, икономическият министър Трайчо Трайков заяви през седмицата, че зад „Елтрейд" стои фирмата за изкупуване на скрап „Надин".

Аталай беше в Русе заедно с Камен Костадинов и Емел Етем на разширения областен съвет на ДПС. На него практически беше открита и предизборната кампания на партията.

Емел Етем отново заяви, че всеки, който работи против ДПС, ще бъде изключен, както изисква партийният устав. Изказването й беше във връзка с действията на бившия зам.-председател Касим Дал, който ще прави нова партия, както и Корман Исмаилов, който се изказа на няколко пъти критично към ръководството на ДПС.

ДПС все още не е коментирала президентските кандидатури, но ще се търси представител на либералите, който да има национално отговорна визия. ДПС няма ограничения в коалиционната си политика, стига да е в полза на националната кауза, стана ясно още по време на заседанието.