ДПС другата седмица няма да участват работата на Народното събрание, ако няма извънредна ситуация, която да налага това и докато не се опровергаят съмнения за присъствията на карантинирани депутати.

Новината съобщи депутатът от ДПС Халил Летифов на брифинг в Народното събрание.

По думите на Летифов предвид безредиците, които се случиха в пленарна зала, предвид нарушаването на Конституцията и предвид това, че са присъствали депутати със съмнения, че са носители на КОВИД или карантинирани, ДПС очаква от здравния министър да информира Народното събрание има ли такива основателни съмнения.

Докато от ДПС не получат такава информация, няма да присъстват следваща седмица в пленарна зала.

Хадмид Хамид изтъкна, че аргументът да не участват другата седмица в работата на Народното събрание не е само съмнението за осигуряване на кворум с карантинирани и заразени лица, а днес депутатите станали свидетели с тоталното потъпкване на Констицията и законите на страната.

Когато те са потъпкани на ход е диктатурата, категоричен бе Хамид Хамид, според когото всяка дикатура започва с посегателтво на определи политически субекти.

Само няколко депутатите от ДПС остават в пленарната зала, за да участват в дебатите за бюджетите, иначе като цяло от парламентарната им група били в редуциран състав днес.