Драгомир Стойнев подаде оставка като член на ръководството на БСП.

Самият той разкри това на страницата си във Фейсбук.

Припомняме, вчера ръководството на БСП оцеля след вътрешно гласуване на пленум.
42 членове на Националния съвет гласуваха "за" оставката му, а 44 бяха "против".

Стойнев подчерта няколко причини за взетото от него решение.

Според него това е най-нормалната форма да се носи отговорност.

„Не е често практикувана обаче. Аз съм отговорен пред хората на БСП за провеждането и за резултатите от предизборната кампания. Няма значение кой как е работил, кой колко е дал, и на кой какво му е пречело - резултатът е факт. Преди да се размие в колективна, отговорността е лична", отбелязва той.

„Няма как да искаме от местните ни структури да са отговорни и да се променят, ако ръководството не даде знак. Още повече - предстои пълен цикъл отчети и избори", добави той.

По думите му дълго употребяваната формула: „Сега не е време за оставки и промяна, защото ни предстоят важни неща", не е донесла добро на БСП през годините.

Единственото важно нещо за БСП сега е промяната на самата БСП и състоянието на левия политически спектър, убеден е той.

Лявото се свива и това е лошо не за шепа хора, а за цялото общество. Моята цел е обезценяването на лявото да бъде пресечено. А това ще стане не с лидерски битки и вадене на миналото на показ (справка - десните преди години), а с нова политика, и с нови предложения към няколкото поколения българи, които са активни сега, но БСП трудно намира път към тях. Аз съм член на БСП по личен избор и ще продължа да работя за партията и за лявото, заключи Драгомир Стойнев.