Политическа партия Демократи за силна България остават в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" със съзнанието, че единственото и устойчивостта й е основен фактор за създаване на антикорупционно евроатлантическо мнозинство.

От изявление, разпратено до медиите рано тази сутрин, става ясно, че Демократи за силна България остава в досегашния формат и явно така ще се явят на предстоящите парламентарни избори, като заявяват и че формирането на стабилно парламентарно мнозинство минава през подписването на политическо споразумение.

Настоящото състояние ДСБ оценяват като тежка политическа криза, която е подхранвана от умишлено и повтарящо се бягство от отговорност за съставяне на редовно правителство. Също така ДСБ смятат, че част от системните партии в страната, целенасочено отказват да носят политическата отговорност и допускат страната да се ръководи от контролирани от тях служебни правителства.

"Убедени сме, че само редовно правителство, основано на тези принципи, ще направи България силна и богата държава в обединена Европа", заявяват от ДСБ и утвърждават: "Сега, повече от всякога, е нужно да покажем отговорност към държавата и нацията!"

От "Демократи за силна България" ще търсят подкрепа и извеждат като свои приоритети:

  • активно участие в европейските и трансатлантическите инициативи за икономически растеж, технологичен напредък и устойчиво развитие;
  • разширяване на сътрудничеството с партньорите ни в Европейския съюз и НАТО;
  • продължаване на съществуващите и развитие на нови съседски междудържавни отношения, основание на взаимното уважение и спазване на подписаните договорености;
  • повишаване на вътрешната сигурност чрез ефективно функционираща правораздавателна система и борба с корупцията.