Едно от най-важните завоевания на демокрацията в България - свободата на словото е заплашено.

За това алармират от Демократи за силна България в декларация от днес по повод на инцидента с премиера Сергей Станишев и това, че служители на НСО са попречили на журналистите за правят снимки по време на инцидента.

Отнемани са камери и фотоапарати и са изтривани направени вече материали, посочват от ДСБ.

След като преди седмици стана ясно, че един от най-големите успехи на Държавната агенция за национална сигурност е затварянето на журналистическия сайт "Опасните", днес станахме свидетели на ново грубо погазване на правата на гражданите да бъдат информирани.
(Припомняме обаче, вчера от ДАНС опровергаха категорично, че те са спрели сайта "Опасните". ДАНС не се занимава с подобни дейности, заявиха от агенцията. бел.ред.)

Демократи за силна България са притеснени от ставащите вече системни посегателства върху гражданските свободи и протестираме срещу безнаказаното налагане на практики от тоталитарни режими.

"Призоваваме медиите, политиците и всички граждани да заявят своята готовност да защитят едно от основополагащите права на свободните общества и да не позволят студеният полъх от комунизма да завладее отново България", се казва в декларацията на Демократи за силна България.