Финансовият министър Симеон Дянков внесе проектобюджет 2011 в кабинета на парламентарния шеф Цецка Цачева. И този бюджет бе внесен по традиция не с папка, а с флашка.

Това е най-рано внесеният проектобюджет през последните години, заяви пред медиите финансист №1 и определи бюджета за следващата година като „солидарен".

Припомняме, на флашка, а не на хартия министър Дянков внесе първия си бюджет, като впоследствие артистично представи труда на ведомството си пред медиите като "малка постна пица".

Дянков бе категоричен, че Бюджет 2011 ще бъде запомнен с това, че не се вдигат никакви данъци и не се намаляват пенсии и заплати.
За пример Симеон Дянков посочи Португалия, чийто проектобюджет за следващата година предвижда рязко намаляване на заплатите в публичен сектор.

Макроикономиката започва да върви напред, посочи още финансовият министър Дянков. Тази година беше трудна, следващата също ще е донякъде трудна, допълни още той. По думите му страната ни все пак е избегнала сценария, който се е случил в съседни държави, а и в редица страни членки на ЕС.

От МФ днес са отпуснали 65 милиона лева за покриване задълженията на болниците, посочи още финансовият министър. Тези средства ще са за сметка на спестяванията от лихви по външният ни дълг и от някои плащания от ЕС.

Дянков каза още, че търси допълнителни финансови възможности за подпомагане на културата, но предимно чрез използване на средствата от Европейските фондове. ГЕРБ води правилна политика, смята още финансовият министър.

По повод писмо от лидера на КТ „Подкрепа" до министър-председателя Бойко Борисов, с което се иска неговата оставка, Дянков коментира: „Разбирам, че има напрежение."

Според него това напрежението идва от факта, че Европа излиза от най-тежката криза от 65 година насам. Има много проблеми и те трябва да се решават солидарно, смята още Дянков.