Най-възможно от днешна гледна точка и по мое лично мнение е правителство на ГЕРБ и Обединени патриоти. Това заяви в ефира на Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки. Той изключи варианта за коалиция с участието на БСП, като определи такъв вариант като "трудна работа". Според него това не е осъществимо на този етап.

"Възможна е коалиция между нас и ГЕРБ", отсече Джамбазки, като в проценти смята, че тази възможност е над 50%.

"Не сме искали министерства", отсече Джамбазки, уточнявайки, че не са поставяли въпроса по този начин. Той обаче изтъкна, че по отношение на доходите и сигурността, патриотите имали неща, които биха предложили като политика, но следва разговорът с ГЕРБ за съставяне на Министерския съвет.

Според Джамбазки е нормално лидерът на спечелилата партия - ГЕРБ, да е министър-председател. Той смята, че има откъде да се вземат пари за повишаване на пенсиите и изтъкна, че и бившият финансов министър Владислав Горанов е казал по време на кампанията, че има как да се увеличат.

Тримата патриоти само честитили победата на Борисов
Обновена

Тримата патриоти само честитили победата на Борисов

Герберите се измъкнаха през страничния вход

Припомняме, че вчера тримата лидери на патриотите - Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров, проведоха среща с Изпълнителното бюро на ГЕРБ. На срещата присъства и лидерът Бойко Борисов.

Стана ясно, че разговорите са били съвсем общи, честитили са си изборните резултати. Не са говорили за управленска програма, за състав на правителство и изобщо за бъдещото управление и участието на патриотите в него.

По повод проверката на прокуратурата за блокадата на границата, Ангел Джамбазки посочи, че още не са ги разпитвали. По думите му, работата на прокуратурата е, когато има възложена проверка, да я извърши.

Прокуратурата разследва протеста на ГКПП „Капитан Андреево“

Прокуратурата разследва протеста на ГКПП „Капитан Андреево“

Извършен е опит да им се попречи да упражнят избирателните си права

Джамбазки изтъкна, че в лично качество съжалява за случилото се на границата. Според него това е една от причините за по-ниския резултат на Обединените патриоти на изборите. Част от кадрите бяха грозни, смята той. "Организацията на събитието трябваше да е по-добра", коментира той.

Патриотът обаче изтъкна "признанията на тези хора, че участват в престъпление против политическите права на гражданите". "Те казаха, че им е платен превозът, за да гласуват за определена партия - ДОСТ", заключи Джамбазки.