Решението на националната конференция на ДПС е ясно. Бяха избрани двама съпредседатели. Това вече е факт. Поставя се едно колективно начало. Това заяви в ефира на БиТиВи съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Той отбеляза, че Ахмед Доган ясно е посочил кой какви функции ще изпълнява. По думите му не става въпрос за власт, а за ръководството на партията. С Делян Пеевски сме равнопоставени. Имаме добър синхрон, всеки от нас има направления, в които ще работи, добави той.

За него отсъствието на почетният председател на ДПС Ахмед Доган от националната конференция на партията не е проблем. За него е важно посланието, което Доган е изпратил. Чакъров отбеляза, че почетният председател е визионер и партията се допитва до него когато е необходимо.

Съпредседателят на ДПС посочи, че той, а не Делян Пеевски е поел външнополитическите задачи на партията заради контактите, които има и факта, че девет мандата е бил член на либералния интернационал.

Той изтъкна, че ДПС е предвидима партия и фактор на стабилност. По думите му ДПС винаги е подкрепяло европейския път на България. Според него сегашните политически реалности предполагат мъдри решения.

Той отправи призив към ГЕРБ и ПП-ДБ да проявят разум в името на държавата, за да има стабилност. Чакъров потвърди позицията на ДПС, че партията не желае министерски кресла след ротацията.

Джевдет Чакъров се пита защо ДПС да не участва в регулаторите
Обновена

Джевдет Чакъров се пита защо ДПС да не участва в регулаторите

Движението имало опитни кадри и експерти