Потребители трябва да се чувстват еднакво защитени от едни и същи правила, на които да разчитат. Това трябва да е възможно както в собствената страна, така и във всяка една стана от ЕС.

Това е мнението на еврокомисарят Меглена Кунева, съобщава БНР.

Според нея е необходима нова директива, която да уеднакви правата на всички потребители във всички държави от съюза, посочи Меглена Кунева.

Еврокомисарят участва в работна среща в Ловеч на тема „Европейският съюз - воля за промяна и прилагане на европейското законодателство за защита на потребителите".

Политиката за защита на потребителите е толкова важна, защото има способността да превежда големи теми на съвсем нормален човешки език. Обясни в изказването си още еврокомисарят Меглена Кунева.

Сериозен проблем в цяла Европа е електроснабдяването и поведението на монополистите.

В Европа се разразява истинска революция на тема либерализация на енергийния пазар - голяма тема, стратегическа, свързана с климатичните промени, обясни Меглена Кунева.

Това, което се иска от нас, е да си разбираме сметката за тока, да подкрепим един или друг източник, защото ако от нас се изисква да сменим един монопол с друг, то ние няма да го подкрепим, каза Меглена Кунева.