Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев призова депутатката от БСП Елена Йончева след Хасково да разследва и наследничката му на кметския стол Нина Ставрева.

В профила си във "Фейсбук" Цонев разяснява роднинските връзки на Ставрева с хора от общинския съвет и я обвинява, че дава обществени поръчки на свои хора.

Според Цонко Цонев Виктория Керчева, която е председател на БСП в Каварна и на бюджетната комисия в общинския съвет, е втора братовчедка на Нина Ставрева.

Братът на Керчева пък бил станал технически ръководител във фирмата, която почиства Каварна.

"За заместник-кмет беше назначена преди година и половина Ивелина Илиева, шеф на младежкия ГЕРБ от Добричка област, изключителна близка до Живко Мартинов - Суджука", обясни Цонев. Илиева след това станала заместник областен управител, след което е уволнена.

Цонев обясни, че друга роднина на Ставрева, която по негово време е била чистакча в общината, сега е преквалифицирана в експерт общинска собственост.

Според Цонев има и много назначения без конкурс.

"Черешката на тортата е братът на Ставрева, който това лято извърши озеленяване на два обекта с общински пари", твърди Цонко Цонев пред Нова телевизия.

Според бившият кмет има още много съмнителни назначения в общината.