Сигурно обедняване на 2 милиона души виждат от АБВ заради поскъпването на тока и парното. Партията критикува почти всички политики на властта. Санирането не се прави както трябва. Решението на КЕВР за поскъпване на тока и парното ще затрудни хората. Увеличението на пенсиите се губи от ръста на цената на енергоносителие. България е в челните места по енергийна бедност в страните членки от ЕС.

Парното скача със 7%, токът - с 2%
Обновена

Парното скача със 7%, токът - с 2%

За крайните потребители на природен газ увеличението е в рамките на 6.5%

33,2% от българите ежемесечно бавят заплащането на регулярните си сметки, а 36,4% ограничават домакинствата си от отопление на основните жилища през студения период на годината.

В цяла Европа блокираха 62 лекарства за сърдечни болести

В цяла Европа блокираха 62 лекарства за сърдечни болести

Изследват примес, произведен в Китай

Лидерът на партията Румен Петков критикува ситуацията с канцерогенните лекарства. Пациентите и до момента не знаят какво да правят. От АБВ настояват държавата да предприеме мерки за недопускане на използването на ситуацията за нелоялна конкуренция.

Още днес АБВ изпращат писмо с предложения по темата до здравния министър Кирил Ананиев. Ситуацията е достатъчно критична, отсече Петков. Партията му подкрепя членството на Македония в НАТО, но пък ние трябва да отстояваме националния си интерес.

АБВ иска да имаме обща позиция за Илинденско-преображенското въстание. Правителството да покани Зоран Заев на 18 август на Петрова нива за честването му, искат от АБВ. Румен Петков направи анализ на срещата 16+1. Другите домакини на форума постигнали значими икономически ползи. Споразуменията били между бизнесмени, а не с държавата ни. Пропускаме огромни шансове, подчерта лидерът на АБВ. Трябва да излъчваме друга управленска визия - нуждаем се от външно-търговска визия, каза още Петков. Държавата не предприема никакви мерки за борба с контрабандата с горива, коментира той за спора между ОП по закона на Ревизоро за горивата.