Вицепремиерът и министър по бедствията и авариите Емел Етем съобщи, че готви нов доклад до премиера Сергей Станишев за злоупотребите и състоянието на Държавния резерв.

Той ще бъде представен на заседанието на кабинета в четвъртък, като по думите на Етем новите данни са много тревожни.

Тя ще предложи на премиера да бъде направена нова пълна проверка на резерва, като свои разследвания ще направят Сметната палата, Държавната финансова инспекция и Агенцията за обществени поръчки.

По повод обвиненията на двама уволнени директори на резерва, че целта на тяхното освобождаване е да бъде намерен човек, който лесно да бъде контролиран, Емел Етем заяви, че няма да позволи да има политически чадър над никого.

Мисля, че няма нищо скрито от обществото. На хората им стана ясно, че няма да има политически чадър над никого, без значение от кого са назначени съответните държавни ръководители.

Когато нарушават законите на страната, съответно ще има и последици за това, категорична е Етем.

Напоследък става много удобно всеки един, който ги е нарушил по някакъв начин и е клиент на прокуратурата, веднага да се оправдава с неудобство от страна на ДПС или опит да бъде сменен, за да бъде сложен послушен човек.

Аз мисля, че проблемът в Държавния резерв ще се разреши след като се направят много по-прозрачни процедурите, по които ще продава или купува Държавният резерв, каза още Етем, цитирана от БНР.