Европа да бъде еманципиран фактор, който да гони интереса си, а не да бъде обслужващ персонал. Тази своя позиция изрази лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия.

Според него Франсоа Оланд е допуснал грешки в мандата си като президент на Франция, които са довели до това, че Европа се намира във война с "Ислямска държава" и въобще с радикалния ислямски тероризъм.

Каракачанов подчерта, че ислямският фундаментализъм води война с европейската християнска цивилизация. Според него бежанската вълна е елемент от войната и е ударната вълна за натиск върху Европа.

Политиката на Европа трябва да бъде: никакви квоти, категоричен е лидерът на ВМРО. Тероризмът не е идеология, а средство, убеден е Каракачанов. Той допълни, че будисти, хиндуисти християни нямат подобен агресивен подход към нещата.

Европа трябвало да се стресне от това, което се случва във Франция и да излезе от летаргията, в която е изпаднала.

По негово мнение Европа трябва да води самостоятелна политика, а не да изпълнява стъпките на американската политика по отношение на Китай, на Русия и Близкия изток.

Каракачанов обяви администрацията на президента на САЩ Барак Обама за една от най-слабите в историята на САЩ, тъй като допуснала много грешки. Една от основните цели на американската политика е да не допусне Русия да бъде световен фактор.

По отношение на България, патриотът е уверен, че службите за сигурност са взели мерки и са абсолютно компетентни. Той обаче напомни, че страната трябва да затвори границите си и да ги охраняваме. Трябва да се види и контингентът, който може да извърши подобни престъпления - нелегални мигранти и тези, за които има съмнения, че не са бежанци, смята Каракачанов.

На второ място той изтъкна, че много чужденци проповядват радикален ислям в България и те трябва да бъдат екстрадирани.