„Европейските либерали и демократи не виждат нуждата от създаването на трета либерална партия в България и заставаме твърдо зад съществуващите либерални формации - НДСВ и ДПС. Благодарни сме на двете партии за изключителните им заслуги за присъединяването на България в ЕС."

Това заяви Анеми Нейтс, председател на Европейската партия на либералите по повод на публикациите в български медии, че европейските либерали подкрепят създаването на нова либерална партия в България.

Припомняме, в медийното пространство у нас се появиха твърдения, че в средите на Европейската либерална партия има недоволство от реализацията на либералната идея и предстои създаването на нова политическа формация.
В публикациите беше замесена и фондация "Фридрих Науман".

Според Анеми Нейтс без извършените от българските либерали политически реформи и лидерството на Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган, България нямаше да е способна да се присъедини към ЕС на 1 януари 2007 г.

По думите й Европейската либерална партия се гордее, че либералните демократи в България успяха да получат 5 места в Европейския парламент - 4 от ДПС и 1 от НДСВ.