Езикът е най-силното "оръжие" на дипломата, който отваря вратите към историята, културата, хората и дава възможност за истинско опознаване на дадена държава. Това заяви президентът Румен Радев пред дипломатите, говорещи български език.

Днес се проведе работна среща с дипломатическите представители, членове на клуба на посланиците, съобщиха от администрацията на президента.

Срещата се проведе в посолството на Република Полша в България, по чиято инициатива се сформира клубът на дипломатическите представители, които говорят български език. На срещата бяха шестнадесет посланици, акредитирани у нас, които поставиха редица въпроси за демографската криза в България, перспективите за икономическо развитие и подходите към образованието.

Бяха обсъдени и теми от дневния ред на Европейския съюз, подкрепата на страната ни за европейската перспектива на Западните Балкани, въпроси в областта на сигурността и други. 

В годината, в която страната ни отбелязва 140 години от създаването на българската дипломатическа служба, подобна стъпка е знак за мотивацията на чуждестранните дипломатически представители да развиват отношения на още по-дълбоко приятелство и партньорство с България, увериха от администрацията на българския държавен глава.