Emaxpress, архив news.bg
Йорданка Фандъкова приема номинацията на Софийската организация на ГЕРБ тя да бъде кандидатурата за кмет на столицата.

Окончателното решение ще бъде взето от централното ръководство, уточни министърът на образованието. Това разбира се е огромна отговорност, заяви тя.

Фандъкова не отговори на въпроса дали вече има номинация кой да я наследи на министерското кресло.

При всички случаи, който и да застане, това ще бъде човек, който ще продължи тази политика, заяви тя.
В министертсвото вече е изграден добър подход на работа, изграден е екип.

Аз смятам, че работата е екипна и човекът, който и да е той, ще бъде, сигурна съм в достатъчна степен готов да продължи тази работа, посочи още Фандъкова.

В ГЕРБ има достатъчно специалисти и експерти по образование, които да оглавят министерството. Не е ясно дали някой от заместниците й ще бъде "повишен" в длъжността министър.

Заместникът й Сергей Игнатов, който отговаря за висшето образование е едно от спряганите имена. Този факт Йорданка Фандъкова коментира: "Сергей Игантов е заместник-министър, има ресор и работи много активно. Мисля, че той е на едно наистина много подходящо място."

Водят се разговори с другите политически сили за евентуалната подкрепа на кандидата на ГЕРБ, стана ясно от думите на кандидата на ГЕРБ за столичен градоначалник.
Засега обаче Фандъкова ще се съсредоточи в работата си като образователен министър.

Тя смята, че на кмета на ГЕРБ ще му бъде по-лесно да решава проблемите на столицата, когато може да разчита на подкрепата на правителството.

Мисля, че за София това е шансът в момента, допълни Фандъкова.

Образоватленият министър изтъкна, че премиерът продължава да се интересува от проблемите на София и обещава подкрепа за решаването им.

За мен не е важен поста, а е важна работата, каза още Фандъкова.

Припомняме, вчера Софийската структура на ГЕРБ определи Йорданка Фандъкова като кандидат на партията за кмет на Столичната община.

По повод обявяването на образователния министър Йорданка Фандъкова за кандидата на ГЕРБ са столичен кмет Борисов каза, че други промени в кабинета засега не се очертават.

Той отново заяви, че постът на кмет на София е повече от министър, а за конкретния случай отбеляза, че ако бъде избрана Фандъкова, в ресора й ще бъдат огромен брой училища и десетки хиляди ученици - както сегашния й ресор.

Предстои номинацията ми да бъде разгледана от Изпълнителната комисия на партията и да бъде обявена от лидера ни Бойко Борисов.