Само след няколко месеца София ще бъде не само европейска столица, а ще е столицата на Европа. Милиони очи ще са отправени към нас. Нашата задача е да покажем възможностите на София за бизнес и по-добър живот.

Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при откриването на тържествената сесия на Столичния общински съвет (СОС) по случай 17-ти септември - празника на София.

В речта си кметът отбеляза, че това, което гостите на града ще видят, е един от най-бързо развиващите се градове в света, град на образованите и подготвени хора, град на иновациите, град с история.

Почитаме св. мъченици София, Вяра, Надежда и Любов

Почитаме св. мъченици София, Вяра, Надежда и Любов

Майката и дъщерите й не скривали своята християнска вяра

"Вярвам, че никой от нас няма да работи срещу интересите и името на града ни", посочи Фандъкова и допълни: "Не е лесно да се представим достойно, изисква се много работа, но ако имаме любов и мъдрост в решенията, които взимаме, аз вярвам, че ще се справим заедно."

От своя страна председателят на СОС Елен Герджиков поздрави всички софиянци, всички хора, които живеят в града, които учат, работят или просто са гости на София.

Той благодари на гражданите за търпението по време на изпълнението на амбициозната строителна и инвестиционна програма. По думите му, тя наистина създавала известно затруднение в придвижването.

"Всички знаем, че това е неизбежно и тази програма е важна за бъдещето и за това София да стане още по-удобна, още по-зелен и още по-предпочитан за живеене град. Искам да благодаря на нашите съграждани за гражданската им активност и за участието им при взимането на решения. Все повече граждански организации се включват в процеса на взимане на решения, в процеса на дискусиите и това е добре за града и за нашето общество. По този начин и решенията, които се взимат, са наистина по-мъдри, по-дългосрочни, по-устойчиви и по-значими за нашия град", отбеляза той.

 Всеки оставя своя белег върху града и живее своята история, убедена Йорданка Фандъкова

Всеки оставя своя белег върху града и живее своята история, убедена Йорданка Фандъкова

София е древен град, но е град с млад дух с много енергия, убедена Фандъкова

По повод празника на града бяха връчени отличията на Столична община на посланици и дейци, допринесли със своите дела за материалното и духовното израстване на града. Сред отличените бяха Владимир Кисьов, проф. Васил Николов, рок група "Щурците", хор "Христина Морфова", проф. Ива Петкова, балет "Арабеск", посланика на Холандия Н. Пр. Томас ван Орсхот.