Единственото, което може да направи парламентът като реакция на разговорите на депутати с Красимир Георгиев е да осъди с декларация комуникацията на народните представители в бизнесмена от Плевен. Това заяви Искра Фидосова от ГЕРБ.

На въпроса на news.bg защо са укорими контактите с бизнесмена Красимир Георгиев, след като се твърди, че той е осъществявал лобистка дейност, Фидосова отговори:
Това, което имаме като информация от медиите е, че той е бил проводник на корупционна схема, защото назначенията срещу пари е вид корупция и то по най-високите етажи на властта.

Все още в България няма закон за лобистка дейност. Фидосова каза още, че ГЕРБ все още не мисли за създаването на такъв закон.

„Аз лично смятам, че може би е време да се постави тази тема на обсъждане и ако се постигне консенсус да се започне да се работи по такъв закон, смята още тя.

„Няма нищо лошо в лобизма, когато говорим за защитата на обществените интереси", подчерта Искра Фидосова, като допълни, че лобирането не е закононарушение.

Според нея обаче именно поради липсата на закона за лобистката дейност много хора злоупотребяват с нея.

Фидосова все пак смята, че е притеснително ако депутати са звънели на Красьо от Плевен.

Тя призна, че на нея непрекъснато й звънят по телефона, но тя не отговаряла на непознати номера.