ГЕРБ надградиха модела „Кой”. Това обяви социалистът Жельо Бойчев на брифинг в парламента.

Фирма Агромах ударно печелела поръчки в строителството, по данни на социалистите.

Припомняме, в началото на март ГДБОП и прокуратурата започнаха мащабно разследване за укриване на данъци в големи размери срещу въпросната фирма. Преди дни пък зам. главният прокурор Сарафов обяви, че разследващи антимафиоти саботирали разследването.

Въпросната фирма строяла редица магистрални лотове, изтъкна червеният депутат и обвини за схемите в строителството шефа на пътната агенция Лазар Лазаров. Той присъствал на работни заседания с фирмата, строила магистрала Марица. Тогава не е бил шеф на АПИ.

Социалистите дават сигнал до прокуратурата за начина, по който се възлагат поръчки. Левицата е ядосана, че питали по реда на контрола Лиляна Павлова. Получили нагъл отговор, както го определи Кирил Добрев. От АПИ му дали линкове да си прави изчисления.

За последните две години тази фирма има успеваемост в поръчките, информира той. От 100 търга е спечелила 85 поръчки. В напрегнатите седмици печелела по две поръчки за строеж, изчислили са червените.

Само за канавките на Марица са платени 50 милиона лева. Как се изразходва обществен ресурс, пита Добрев. Имаме ли фирми любимки в Агенция „Пътища”, продължи социалистът.

Атаката на червените започвала от Лазар Лазаров. Те искат пълна проверка на прокуратурата какво се случва в пътната агенция. Надяваме се прокуратурата да стигне до истинските покровители, настоя Жельо Бойчев.

От БСП се надяват да видим най-накрая арестуван и задържан министър.