Политиците да оставят темата за преместването на Паметника на Съветската армия в София за след изборите. Въпросът трябва да може да се реши в спокойна обстановка и само така може да се вземе най-правилното решение. За това призова служебният премиер Гълъб Донев, който е в Кюстендил.

Според него темата в разгара на предизборна кампания води до по-голямо противопоставяне, а целта по принцип трябва да е друга. 

анкета

Какво да се прави с МОЧА?

Виж резултати

Да се ремонтира и охранява 41.0%

Да се премести в музея 54.1%

Да бъде даден за графити артистите за изява 0.3%

Да се качи на Бузлуджа с Альоша 0.8%

Все ми е тая, само да го няма 3.8%

Премиерът посочи, че подготовката за изборите на 2 април върви по план-графика на Централната избирателна комисия, а правителството подпомага действията по провеждането на вота. Той посочи, че правителството е приело план-сметката за предстоящите избори и е осигурило допълнителни средства, за да бъде изпълнено новото изискване в Изборния кодекс за видеонаблюдение и видеозаснемане.

За изборите властта разчита на отзивчивостта на телекомите

За изборите властта разчита на отзивчивостта на телекомите

Над 3.5 млн.лв. за видеонаблюдението на изборите

Започват масови проверки и кампания от страна на МВР, Националната агенция за приходите и другите контролни органи, които следят за купения, корпоративния вот, за да може "да осигурим честни, демократични избори, такива, каквито нашата държава е имала през последните десетки години", каза още пред журналисти премиерът.