Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени, отново се справихме с подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори. С тази похвала към себе си и към министрите си започна днешното, първо след изборите, заседание на Министерски съвет премиерът Гълъб Донев.

Той отправи критика към предишното народно събрание за прибързаните промени в Изборния кодекс. Благодари на министрите, които са били пряко ангажирани с провеждане на изборния процес и които са се справили.

Живеем отново между две хипотези - ще има ли редовно правителство или няма да има редовно правителство, направи заключение на действителността Гълъб Донев и припомни, че България има служебно правителство. С отговорност се управлявала страната, понякога и с трудни решения, а не със знаци, заяви той енигматично. Не за първи път служебният премиер вече два мандата говори с гатанки.

Гълъб Донев недоволен, че не се разбират правилно решенията на кабинета

Гълъб Донев недоволен, че не се разбират правилно решенията на кабинета

Кабинетът е готов за изборите, а партиите готови ли са?

Гълъб Донев успокои, че правителството ще продължи да работи по неотложните задачи. Министерство на финансите подготвя проект на Закон за държавния бюджет. След като заработи парламентът кабинетът ще внесе и важните закони за овладяване на инфлацията и законите за ПВУ, обеща Донев.