"Когато възвратните глаголи "не се страхувам" и "страхувам" се използват от представители на прокуратура, а не като упражнения по българска граматика, това недвусмислено говори за необходимостта от реформа на съдебната система и потвърждава усилията на правителството вече втори мандат да отключи законодателната работа в поредното Народно събрание по законите за съдебна реформа." Това каза в анонса си преди редовното заседание на Министерски съвет служебният премиер Гълъб Донев.

Законите за съдебната реформа са внесени преди месец в парламента. Всички в залата сме наясно колко е важно да бъде излъчено работещо редовно правителство, да се формира парламентарно мнозинство на принципна основа, което да приеме бюджета и важните за обществото закони. За съжаление засега значим напредък не се наблюдава, отчете премиерът.

По думите му приемането на държавния бюджет, законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост, законопроектите за съдебната реформа не са важни за служебното правителство, а за всеки български гражданин, подчерта Донев, като напомни, че държавата функционира с удължителния бюджет, който е в сила до 10 юни.

Гешев: Не ме е страх, други трябва да ги е страх

Гешев: Не ме е страх, други трябва да ги е страх

В България има повече експерти по взрив, отколкото държавата Израел