С едноминутно мълчание кметовете почетоха жертвите в Турция и Сирия. Благодарност към градоначалниците отправи Даниел Панов в началото на заседанието на НСОРБ.

В София се провежда заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

Отново сме в поредица от кризи, отново страната се подготвя за избори, каза Панов. В същото време има редица проблеми пред кметовете, по думите му. Той подчерта, че кметовете не искат да загърбят стратегическите си планове.

Кметът на София Йорданка Фандъкова приветства колегите си. В работата си като кметове имаме общи предизвикателства и приоритети, посочи тя. Много често София като столица задава тона на промените, по думите й. Местната власт остана гарант на стабилност, изтъкна столичният кмет. Тя си пожела повече политическа стабилност и живот без драми.

НСОРБ наградиха комисар Николай Николов. Той получи почетния знак на НСОРБ. Приветствие отправи премиерът Гълъб Донев. Местната власт в един от стожерите на всяко демократично общество, подчерта той. Кабинетът се отнасял с уважение към работата им. Служебният кабинет нямал партийни пристрастия, според Донев. Министър - председателят отчете вложените в общините средства. Той разчита на местната власт да започне реализацията на важните проекти, за да не се загубят европейски средства. Според него общините ще се справят с предизвикателствата по организацията и провеждането на предсрочните избори.