Дясната коалиция е вече създадена чрез управлението на София, каза председателят на СДС Пламен Юруков пред Нова телевизия. По думите му предстоят такива инициативи и в други региони.

Алиансът с ДСБ е на базата на обща визия за управлението на София, общи идеи и цели, каза председателят на СДС. Предстоят много промени и в двете партии.

„Има разлика в политическата ни философия, но тя не е толкова голяма. Допирните точки са много повече.", категоричен е лидерът на сините.

Това споразумение, което подписахме е стъпка към коалиция с гражданите на София. Трябва да бъдем заедно, гражданите искат да бъдем заедно, допълни той. 

Припомняме, вчера лидерите на софийските организации на СДС и ДСБ Борислав Бориславов и Атанас Атанасов след няколкочасово финално заседание обявиха банкерът Мартин Заимов за общият кандидат на СДС и ДСБ за кмет на София.

На въпрос не е ли Мартин Заимов кандидат на ДСБ, Юруков категорично заяви, че той е общ кандидат и уточни: „Аз пръв потърсих Мартин Заимов. Познавам го от 10 години."

Попитан за дядото на Мартин Заимов - ген. Владимир Заимов, Юруков заяви, че той не е бил никога съветски разузнавач.
По думите му съветските служби са направили постановка. Това е мнението на историците и на семейството на Заимов, категоричен е Юруков.

Фактът, че бюстът на ген. Заимов се намира в КГБ, Юруков определи като комунистическа пропаганда.

На въпрос дали сем. Заимови не са били облагодетелствани заради фамилията им по време на комунистическия режим, Юруков категорично заяви, че Мартин Заимов и неговата майка никога не са ползвали никакви облаги.