Бригаден генерал Михаил Попов е временно изпълняващ длъжността командир на Сухопътните войски. Той прие длъжността на тържествена церемония в сградата на командването на армията.

Ген. Попов е завършил общовойсковото училище във Велико Търново със специалност "Войсково разузнаване". През 2004 г. е командир на трети пехотен батальон, който участва в мисия за възстановяване на Ирак. От 2005 до 2006 г. учи във Военния колеж на Сухопътните войски в Керълайл, САЩ.

През 2011 г. е старши национален представител на български контингент в Тампа, Флорида. От 2013 е временно изпълняващ, а от 2014 постоянен командир на 68-а бригада "Специални сили".

През 2015 г. е назначен за заместник-командир на Сухопътните войски на България. Награждаван е с бронзов медал на министъра на отбраната на Полша (2004) и поименно лично оръжие от министъра на отбраната на България Николай Свинаров.

Припомняме, че в началото на месец март, Министерският съвет предложи генерал-лейтенант Андрей Боцев, за длъжността началник на отбраната. А на негово място като командир на Съхопътни войски за временно изпълняващ длъжността бе предложен бригаден генерал Михаил Попов.

Ген. Михаил Попов предложен да поеме Сухопътни войски

Ген. Михаил Попов предложен да поеме Сухопътни войски

Ще изпълнява длъжността временно до намирането на титуляр

Заместник-министърът на отбраната Стефан Петров поздрави генерал-лейтенант Андрей Боцев с назначаването му за началник на отбраната и му благодари за резултатите от неговата работа като командир на Сухопътните войски. Зам-министърът поздрави и генерал Попов, пожелавайки му да продължи добре свършената работа от екипа на генерал-лейтенант Боцев.

На церемонията присъстваха заместник-министърът на отбраната Стефан Петров, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров и служители от щаба на Сухопътните войски.