При втори премиерски мандат Сергей Станишев ще се справи много по-добре. Това прогнозира в предаването „На 4 очи" братът на бившия министър-председател Георгий Станишев.

Това управление беше доста адекватно, заяви още братът на експремиера в коментар за политиката на лидера на БПС като премиер на страната.

Той е категоричен, че Сергей Станишев трябва да остане на лидерския пост на БСП, тъй като все още има работа, която трябва да свърши в партията.

Георгий Станишев заяви, че не е член на БСП, но е бил и уточни: Аз съм ляво ориентиран човек и гласувам за БСП.

По повод обвиненията на Александър Томов, че Георгий Станишев е оказвал натиск за продажбата на ЦСКА, братът на бившият премиер беше категоричен: Не познавам Александър Томов и не сме се срещали. Футболната тематика съм я изживял като малък, каза още той и уточни, че досегът му с футбола е бил в детските години, когато баща му го водел на футболни мачове.

Братът на Сергей Станишев беше категоричен, че като архитект няма отношение към футбола, нито към продажбата на ЦКСА. Той заяви и че не участва в ремонта на стадион „Българска армия".

Цялата ми дейност е свързана с архитектурата, подчерта той.
Георгий Станишев призна, че познава Митко Борисов - един от шефовете на „Титан". Той обаче изтъкна, че двамата са се срещали във връзка с черноморския проект „Черноморски градини".

Припомняме, проектът е разположен на площ от 2 000 декара до Бяла и попада в „НАТУРА 2000", а според новия земеделски министър имотът е придобит чрез заменка.

Георгий Станишев посочи, че инвеститор и собственик на земята е Георги Борисов.
По думите му проектът представлява пет уникални селища, свързани помежду си.

Започнахме този проект преди в сила да влезе "НАТУРА", обясни той.
Според брата на бившия премиер природозащитните са в грешка в мнението си за проекта, тъй като той е изцяло екосъобразен.

Георгий Станишев отрече обвиненията на Яне Янев, че има интерес към Ботаническата градина във Варна и че ще строи правителствения център в София.
Това звучи като шега, заяви той и припомни, че конкурсът за правителствения център е спечелен от френския архитект Доминик Перо.

Роднината на бившия министър-председател добави, че е избягвал да участва в държавни общински конкурси, докато брат му е бил премиер.