Владислав Горанов смята, че е напълно възможно новото правителство да е договорено до 19 април, когато ще е първият ден на 44-то Народно събрание. Малко по-рано днес президентът Румен Радев издаде указ за свикване на новото Народно събрание.

Това заяви преговарящият от името на ГЕРБ след продължилите днес повече от 4 часа преговори с Обединените патриоти.

На срещата днес присъстваха Делян Добрев, Владислав Горанов и Томислав Дончев от ГЕРБ и Волен Сидеров и Красимир Каракачанов от Обединените патриоти. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов не присъстваха на разговорите.

След разговорите стана ясно, че патриотите имат бележки по темите "пенсии" и "мажоритарен вот".

По думите на Каракачанов обаче темата с мажоритарния вот е приключен с решение въпросът да се реши в парламентарна зала. Припомняме, ОП са против въвеждането на мажоритарен вот, а ГЕРБ след провеждането на президентските избори и референдума, иницииран от Шоуто на Слави Трифонов, обявиха, че ще се съобразят с желанието на народа и въпреки че имат много забележки към проекта, ще прокарат въвеждането на мажоритарен вот.

Ние не сме коментирали държави и техните модели. Ние знаем какъв беше вотът на референдума и работим върху законодателно решение, свързано с мажоритарните избори. Обединените патриоти имат редакционни уточнения по въпроса и с външната политика, посочи още Красимир Каракачанов.

В момента, в който сме готови, ще получите всички отговори. Ще сме готови навреме. В края на краищата, политическият процес, който тече в момента, е за формиране на едно стабилно и успешно, устойчиво четиригодишно управление, увери от своя страна Горанов.

В сектора сигурност и битова престъпност няма разминавания. Не са коментирани и постове и персони за тях