ГЕРБ не иска да участва в заседанието на парламента - от съображения за сигурност. Новината съобщи депутатът Менда Стоянова на брифинг малко преди началния час на свиканото извънредно заседание.

Притеснението на управляващите е, че много депутати може да са вирусоносители без симптоми. Не е добре депутатите да направят огнище на зараза в парламента, според Менда Стоянова.

Парламентът не е затворен. Законодателният орган работел в ситуация на извънредно заседание, изтъкна Менда Стоянова и посочи че не знае какво гражданите на България ще научат от едно днешно изслушване на премиера и в народното събрание. И то половин час след приключване на брифинга. 

Припомняме, днес в парламента трябваше да бъдат отчетени резултатите от предприетите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Борисов отчита извънредното положение пред депутатите на 21 април

Борисов отчита извънредното положение пред депутатите на 21 април

Народното събрание ще изслуша министър-председателя Бойко Борисов

Шефката на бюджетната комисия захапа опозицията, че свиквали заседание на Народното събрание само за да се изявяват. И конкретно това било валидно за лидера на социалистите. Левите не давали трибунки в парламента, каквото явно било желанието им. Затова пък можело да се изявяват по медиите.

ГЕРБ не искали да стават съучастници в това БСП и Корнелия Нинова да използват ситуацията за личен PR. Затова и ГЕРБ няма да се регистрират за старт на днешното заседание.

Борисов пита кое още да облекчава като мерки

Борисов пита кое още да облекчава като мерки

Опасността изобщо не е отминала

След това депутатите от управляващата партия не се регистрираха. И двата опита за събиране на кворум бяха неуспешни.