Правителство без ГЕРБ няма как да се случи. Това заяви пред БНТ Деница Сачева.

Няма как в НС да се вземе важно решение без партията на Бойко Борисов, а заклинанията "с този никога" били несериозни, според нея.

ПП са в изолация, изтъкна тя. От ГЕРБ искат НС да се заеме със съществените проблеми. Ние искаме да работи НС, така че да се решават проблемите на хората, по думите й.

Сачева  уточни, че партиите, подкрепили Вежди Рашидов за председател на 48 НС не са основа за управленска коалиция. Правителство на малцинството е краен вариант, каза депутатът от ГЕРБ. Съставянето на правителство ще в трудно и е нужен диалог, по думите й, а партиите, които се занимават с политически заклинания са безполезни.

ГЕРБ с всички усилия градили мостове, искат кабинет с първия мандат

ГЕРБ с всички усилия градили мостове, искат кабинет с първия мандат

Изборът за председател ще бъде индикатор за политическите настроения в парламента

Важни са приоритетите на бъдещо правителство, според депутата от ГЕРБ. Ние очакваме разговор за това, уточни Деница Сачева. Затова ГЕРБ внасят антикризисни мерки в НС.

ПП предлагат неща, които са взаимно изключващи се, според нея и даде за пример ръста на пенсиите и дефицита.

НС трябва да има достатъчно време да приеме законите за плана за възстановяване, според Сачева. Готови сме да направим разумни компромиси, така тя отговори на въпроса за бъдещо управление като поясни, че ГЕРБ са готови да управляват, готови са и за избори.

ГЕРБ ще се бори за кабинет докрай, но на база цели, а не "121"

ГЕРБ ще се бори за кабинет докрай, но на база цели, а не "121"

Днешната среща с Плевнелиев и Паси партията определи като медиаторска и търсене на възможности за решение на кризата