"Не сме представили подобно решение, че непременно ще внесем експертен кабинет. Посланията към нашите избиратели са, че ние сме готови отново да положим всички усилия България да има редовно правителство, за да може да се върне на пътя на стабилността и да си създаде перспектива за развитие". Това заяви пред БНР Деница Сачева от коалиция "ГЕРБ-СДС".

"Ако продължаваме в тази спирала от кризи и непрекъсната политическа нестабилност, държавата няма как да има перспектива за развитие. Основните ангажименти, които ние поемаме, са тези, които сме представили и в предходната си предизборна програма, защото макар че антикризисните ни мерки в значителна степен успяха да бъдат изпълнени в рамките на последното Народно събрание, особено тези в енергетиката, дългосрочните политики са в застой, защото държавата няма редовно правителство и има поредица от кризи", обясни тя в предаването "Неделя 150".

Според нея усещането на хората е за политическа нестабилност, хаос и слаба държава.

"Крайно време е да сложим край на всички тези спекулации с игри на думи, а да видим кой наистина е готов да поеме отговорност, защото критиките и представянето на розови идеи вероятно звучат привлекателно, но в крайна сметка политиката е да поемеш отговорност, да носиш тази отговорност и да си готов да платиш висока цена за избора, който си направил", коментира Сачева.

Според нея обаче е твърде рано да се говори за коалиции и партньорства за бъдещо управление. Тези партньорства се определят в значителна степен от вота на българските избиратели, смята тя и припомни, че досега избирателите са казали, че управление без ГЕРБ в България в момента не може да има. Очевидно всички по-важни решения бяха взети именно с гласовете на ГЕРБ-СДС, посочи тя.

"Ние няма как да твърдим, че искаме правителство в партньорство с хора, които всъщност искат очевидно в нестабилност и искат да хвърлят държавата непрекъснато от избори в избори. Отново сме на път да дадем над 80 млн. лв. за поредните избори в страната и очевидно това по никакъв начин не притеснява колегите от ПП, които иначе са много загрижени да не се харчат обществените пари за неща, които биха могли да бъдат инвестирани в други проекти", коментира Сачева и изброи какви критики имат към ПП - инфлацията, еврозоната, нестабилността в държавата и позицията ни към войната в Украйна.

Борисов води листите на ГЕРБ в 25 МИР София и в Пловдив

Борисов води листите на ГЕРБ в 25 МИР София и в Пловдив

ГЕРБ оповести имената на водачите за всички избирателни райони

По думите й е крайно време да стане ясно които са големите общи цели за България. За ГЕРБ-СДС това са стабилността и международния авторитет на страната, ускорени стъпки към еврозоната и Шенген, както и съставяне на редовно правителство.

Според нея в момента някои партии използват страховете на хората и по този начин се опитват да спечелят обществено доверие. "Не е патриотично да искаш България да продължава да бъде на опашката и да искаш България да бъде вън от цивилизования свят. Аз това не наричам патриотизъм по никакъв начин".

По думите й основен приоритет за тях остава и съдебната реформа, "за която всички говорят, но в крайна сметка никой не иска да каже какви точно очертания на съдебната реформа предлагат". Сачева изтъкна още, че законопроектите на тази тема непрекъснато търпят подобрения и реформи:

"Това доказва и нашите критики от самото начало, че се правят неща на парче, неща, които обслужват конкретни политически или олигархични интереси, а всъщност не се гледа цялостно върху системата и процесите, които трябва да бъдат променени".

Очакваме да видим какви промени ще бъдат предложени, посочи тя и добави: "Самият Крум Зарков и неговият заместник казаха, че в момента правят редакции на законопроекта, който внесоха, с което се доказа и нашата теза, че има нужда от подобрение в текстовете. Имаме готовност да подкрепим текстове, които са свързани с увеличаване на контрола на главния прокурор и това наше решение не може да търпи никаква ревизия".

За Тома Биков няма значение дали Борисов е или не е депутат

За Тома Биков няма значение дали Борисов е или не е депутат

Борисов така или иначе е част от вземането на решения на групата