ГЕРБ очакват кампанията за евровота да е старт и на изминалата за местна власт. Партията пое ангажимента за работа на законодателния орган. Даниела Дариткова се заяде с липсата на БСП в зала.

"Обезпокоени сме не защото парламентът е блокиран, а защото избирателите на левицата са останали без представители", изтъкна Дариткова. 

Дарикова подчерта, че присъствието на опозицията в зала не легитимира властта, нещо срещу което се обявиха червените. По думите ѝ ГЕРБ са легитимирани от хората, гласували за партията на Бойко Борисов. А отсъствието на левите щяло да има обратен ефект.

"Подобни действия имат своята политическа цена", предупреди Даниела Дариткова.

Тя увери, че ГЕРБ не може и няма да предаде хората, гласували за това управление.

Няма да се увеличават данъците, ще продължи борбата със сивата икономика, ще продължат инвестициите в социалната сфера. Приоритет за партията остава образованието, поясни Дариткова.

ГЕРБ обещават и продължаване на съдебната реформа. В България не може и не трябва да има недосегаеми хора, закани се Дариткова като обеща създаване на възможности за предсрочно освобождаване на първите трима в съдебната власт.

Тя е категорична, че герберите били достатъчно самокритични.

Без ДПС в парламента заради Рамазан

Без ДПС в парламента заради Рамазан

Депутатите успяха да съберат кворум

Властта не била самоцел за хората на Бойко Борисов. Независимо от изборния резултат партията щяла да продължи да бъде чувствителна към обществените проблеми.

ГЕРБ даде заявка за нов стил на поведение. Дариткова очаква и другите партии да го приемат. Заедно с ОП те били длъжни да загърбят личните и партийните си различия.

"Длъжни сме да чуваме и разбираме гласът на обществото", подчерта още Дариткова. ГЕРБ ще се бори да не се разделя и противопоставя обществото.

"Разбирането ни за политиката е, че тя трябва да лекува проблемите на обществото", изтъкна още тя