След серията уволнения в сряда на областни управители, ГЕРБ обвиниха управляващите в разчистване на сметки и реваншизъм.

"Това, че са сменени, не е нередно. По-същественият въпрос е с кого са сменени. В голямата си част това са кадри на левицата", коментира Томислав Дончев от ГЕРБ в сутрешния блок на Нова телевизия, допълвайки: "Защо колегите се срамуват от хората си и защо не се идентифицират с тях. Защо не кажат, че това са техни хора. Ако има нещо дразнещо, това е лицемерието."

Герджиков уволни 14 областни управители

Герджиков уволни 14 областни управители

Назначи нови на тяхно място

От своя страна Жельо Бойчев от БСП отговори: "Няма как да носим отговорност за областни управители, назначени от служебното правителство. БСП ще отговаря за назначенията, когато поеме отговорност за управлението на страната. Познавам дамата, която пое София-град като областен управител. Преди да встъпи в тази длъжност, тя работи в Столичната община."

"Няма да влизаме в обяснителен режим", закани се Бойчев.

Според Дончев е напълно нормално да се сменят областните управители с кадри на левицата, но неприятно било, че "се срамуват от другарите си".

Двамата политици се скараха и по темата кой има подготвена предизборна програма и кой предлага по-нереалистични неща.

"Когато нямаш програма, четеш другата програма и изучаваш", заяви Бойчев.

"Като приключим тук, ще заведа колегата Бойчев в централата и ще му покажа варианта за предпечат, ако той ми обещае в 15:00 часа да свика пресконференция и половин час да ми се извинява за всички коментари, че нямаме програма", заяви Дончев.

Според него изпълнението на програмата на БСП поскъпва с около 300 милиона на ден.

"Дори един обран анализ показва, че програмата няма как да се изпълни за 1 година за по-малко от 4,2 милиарда", коментира Дончев. "Само преизчисляването на песиите струва 2 милиарда".

"Спекулират с цифрите", отговори Бойчев.