ГЕРБ иска свикване на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). Делян Добрев от ГЕРБ подчерта от трибуната на Народното събрание произведеното от въглищните централи. За да се изпълни планът за възстановяване и устойчивост трябвало да намалим производството на енергия от тях.

Над 76% от въглищните централи ще трябва да затворят или 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй". В същото време, по думите на Делян Добрев, отбелязваме рекорден ръст на износа на ток.

Кой сложил подпис за затварянето на въглищните централи - ГЕРБ и ПП разиграха сценка
Обновена

Кой сложил подпис за затварянето на въглищните централи - ГЕРБ и ПП разиграха сценка

Такива безумни ангажименти не сме поемали, уверява Теменужка Петкова

Износът през 2022 е почти толкова, с колкото трябва да намалим производството на електроенергия до 2025, обясни Делян Добрев. Тоест трябва да забравим за износа на електроенергия, а от износител България ще се превърне във вносител на ток, притеснен е депутатът от ГЕРБ.

Над 3 милиарда евро се равнява износът на електроенергия за годината или толкова ще е загубата. Освен това и икономиката ни ще се свие с почти 4%, заяви Делян Добрев.

Енергийната сигурност е част от националната сигурност, припомни той и изтъкна, че мерките в плана за възстановяване са опасни. Именно затова и ГЕРБ призовава Румен Радев да свика КСНС.

И БСП и "Възраждане" кръстосаха обвинения за въглищните централи

И БСП и "Възраждане" кръстосаха обвинения за въглищните централи

Председателят на парламента Вежди Рашидов даде 15 минути почивка „заради безредици“.