ГЕРБ-Плевен изключи от партията арестувания директор на "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов, съобщи БНР. Общинското ръководство на ГЕРБ в Плевен изключи от партията Цветанов, който бе обвинен за корупционни действия от прокуратурата.

Корупцията в Автомобилна администрация - замитана и покривана от най-високо ниво?
Обновена

Корупцията в Автомобилна администрация - замитана и покривана от най-високо ниво?

Цецка Цачева отрече да е номинирала Цветелин Цветанов

В четвъртък вечерта е имало спешно заседание, свикано от лидера на ГЕРБ в Плевен Мартин Митев по случая с Цветелин Цветанов. Той членува в местната организация от началото на 2009-а година. "Уронване престижа на партията е мотивът за изключването му. Решението е взето единодушно", съобщи организационният секретар Даниела Гонкова.

Цветелин Цветанов е роден на 4 декември 1972 година в Плевен. Завършил е Техническия университет в Габрово и УНСС със специалност "Икономика и управление на индустриалното предприятие".

Масови арести в Автомобилна администрация при акция на ГДБОП и ДАНС

Масови арести в Автомобилна администрация при акция на ГДБОП и ДАНС

Сред арестуваните е и шефът на бившата служба ДАИ, сега Автомобилна администрация, Цветелин Цветанов

Работил е в "Проучване и добив на нефт и газ", в "Хенкел - България" и в "Луфтханза Техник" - София. От 26 ноември 2009 г. е шеф на ДАИ - Плевен. През 2014 година по предложение на общинските съветници от ГЕРБ в Плевен Цветанов бе назначен и за шеф на общинското предприятие "Инжстрой", а по-късно - директор на агенция "Автомобилна администрация".

Припомняме, преди два дни при акция на ГДБОП и ДАНС бяха арестувани ръководни кадри от "Автомобилна администрация".

Междувременно стана ясно, че Цветелин Цветанов е заличен като съветник и от парламента.