Снимка: Emaxpress

Партия ГЕРБ никога не е коментирала действията на псевдополитици и несериозни изказвания и ще продължи да отстоява този си принцип.

Това се казва в изявление на пресцентъра на ГЕРБ по повод днешните изказвания на лидера на РЗС Яне Янев.

От прессъобщението става ясно, че ГЕРБ отказва да влиза в диалог, макар и задочен, който не се отнася до задачи и ценности, касаещи доброто бъдеще на българските граждани.

Според партията на Борисов действията на Яне Янев целят само и единствено да привлекат медийното внимание към него, след като РЗС е останала без собствена парламентарна група в Народното събрание.

Очевидно липсата на достъп на Янев до псевдосензационна информация го кара да върши и говори несериозни неща, подчертават от ГЕРБ.

По-рано днес Янев заяви, обръщайки се към Бойко Борисов, че не приема постове и подкупи и че ще бъде опозиционен лидер, докато РЗС спечели властта.
"Не можеш да ме подкупиш с постове и пари. Единственото, което можеш да направиш, е да ме разстреляш", заяви Янев.

Той съобщи пред журналисти, че представители на РЗС, включително и самият той, получавали различни предложения, а също и заплахи. Яне Янев информира, че е получавал заплахи за разстрел.

С огромен плакат с надпис „ГЕРБ = Групировка за Едноличен Рекет на Българите" хората на Янев тръгнаха на шествие от централата си на ул. „Раковски" към Министерски съвет и го оставиха там с надеждата премиерът да го види.