Парламентарната група на "БСП за България" поиска отново в Народното събрание да бъде изслушан лично министър-председателят Бойко Борисов по темата за Република Северна Македония и по повод позицията на България за членството на нашата съседка в Европейския съюз.

В пленарна зала няма да се яви премиерът Борисов, но ще бъдат изслушани Екатерина Захариева, МВнР, и Красимир Каракачанов, военен министър и лидер на ВМРО. Според заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин управляващите отново са скрили Борисов. 

По думите на Вигенин след като позицията на страната ни вече е взета и оповестена, възникват други въпроси по отношение на бъдещата политика на България към нашата съседка и по отношение на разширяването. "Смятаме, че дискусията трябва да е по-цялостна, не конкретно за тази позиция, а за отношенията между двете страни оттук нататък. Затова считаме, че трябва да се проведе изслушване с министър-председателя Бойко Борисов, а не с вицепремиери, както са предложили от ГЕРБ", заяви Кристиан Вигенин.

Нинова пребори COVID-19, връща се в болницата като доброволец

Нинова пребори COVID-19, връща се в болницата като доброволец

Това ще направи след гласуването на бюджета в парламента