От парламентарната група на ГЕРБ не разбират ината на управляващите да не допуснат до разглеждане точката на опозицията в дневния ред на законодателния орган за компенсация на общините, църкви, храмове, джамии, детски градини, старчески домове и училища. Този проект за решение не е за опозицията, а е за всички организации, които се намират в по-голяма безизходица. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш икономически и енергиен министър Делян Добрев на трибунка в Народното събрание.

Преди няколко седмици от ГЕРБ казали, че внасят проект за решение на компенсация за обществените организации с фиксирани бюджети. Оттогава досега единственото, което се случило, било, че проектът бил разгледан от ресорната комисия, като опозицията се надявала да влезе в пленарна зала в парламента, за да чуе обществото аргументите затова. Няма никакво време за компенсацията от първите високи сметки, посочи Добрев.

ГЕРБ искат оставката на председателя на енергийната комисия в НС

ГЕРБ искат оставката на председателя на енергийната комисия в НС

Причината е, че е забавил доклада с искане за компенсация на общини, църкви, болници и училища за високите цени на тока

Днес се видяло, че председателят на бюджетна комисия Любомир Каримански се спирал на всяка запетайка и точка от предходния закон, за да не се стига до проекта за решение на опозицията. "Ако не беше трагично щеше да е много смешно. Председателят на парламента се смееше, даже се наложи да крие лицето с листове, за да не го виждаме, че се смее. Не е смешно, обществените организации изнемогват", предупреди Добрев.

Бившият зам.-министър на енергетиката Жечо Станков добави, че искането на опозицията е осветлението да светне за всички общини, защото социалните функции, които се изпълняват се ограничават, когато не е приет още държавния бюджет.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков отбеляза, че не знае накъде ще ни заведе "промяната". Крайният ефект е, че управляващите погазват общините, здравните заведения и храмовете, които имат огромен проблем с това да си поемат разходите за електроенергия, посочи Ненков и определи поведението на властта като "престъпна нехайност".

ГЕРБ не иска мракът да влезе в храмовете и манастирите

ГЕРБ не иска мракът да влезе в храмовете и манастирите

Борисов не затвори храмовете и в най-тежката ковид криза