ГЕРБ не е оказвал политически натиск за разпада на парламентарната група на РЗС. Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева, цитирана от БНР.

Тя не пожела да коментира дали е възможно правилникът на Народното събрание да бъде променен, за да може парламентарна група да се създава от по-малко от 10 депутати.

"ГЕРБ няма никакво участие в това, което се случва с бившата парламентарна група на РЗС. Това са вътрешни неща", категорична е тя.

"Вие много добре знаете с какви отговорности бяхме натоварени. Вярно е, че след подаването на заявлението от страна на г-н Марио Тагарински в петък групата на РЗС вече не е факт в състава на 41-то Народно събрание, но това са обичайни неща", коментира Цачева.

"Като председател възприемам реалностите такива, каквито са. Най-вероятно в групата на РЗС има народни представители, които не споделят начина на действие и на говорене най-вече от страна на председателя на бившата група на РЗС г-н Янев, но това са вътрешни неща за тази група. Парламентът работи", посочи Цецка Цачева.