Бойко Борисов ще води парламентарната група на ГЕРБ. Това заяви Красимир Велчев, който в миналия парламент беше председател на групата.

Той обясни и защо герберите са напуснали пленарна зала, нещо, което по-рано направиха и атакистите:
„Вие виждате, че това са уж адски големи врагове, а в същото време ги подкрепяш. Излизайки от залата, ти им казваш - добре, вие си гласувайте с вашите гласове, ние няма да ви пречим."

„Това е цирк, толкова зле режисиран, че е обидно да стоиш. Ако съм избирател на Атака, ще се чувствам излъган и обиден, защото със самото започване, Атака не се регистрираха и по този начин изкуствено се свали кворумът на 109, а не на 120.
Целта беше да може тези две парии (БСП и ДПС, б.ред.) да си гласуват всичко с мнозинство. Затова ние напуснахме, защото е безсмислено да участваме в един такъв театър", изтъкна Велчев.

Вие видяхте как от трибуната двама лидери на партии как се караха, едва ли не ще се избият. В същото време се получава една тайна подкрепа, добави той и обясни, че още вчера, на предварителните разговори, всичко е било решено.

Беше ни казано - каквото и да решите вие, то няма значение, защото ние вече сме го решили. От едната страна на масата седяхме аз и госпожа Фидосова, а от другата страна на масата седяха другите три партии. Това говори достатъчно, че всичко е нагласено, категоричен бе Красимир Велчев.

По-рано Явор Нотев от Атака потвърди, че нарочно са излезли от залата: „Разбира се, че е нарочно, да не си мислите, че е несъзнателно."
Не желаем да участваме във формирането на този орган, изтъкна Нотев и отрече, че тъй като не са се регистрирали, са подкрепили Михаил Миков за председател на Народното събрание.
След като някой не е гласувал, не може да го обвините в подкрепа на някой, обясни още депутатът.