След изборите ще търсим обсъждане на Изборния кодекс. Това увери с декларация от трибуната на НС председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя призова да не се правят внушения преди балотажа, защото това не било полезно. Липсата на заседания тази седмица щяло да предпази депутатите да използват трибуната за предизборна агитация.

Говоренето предизборно от трибуната не мотивирало гражданите да имат по-добро отношение към законодателния орган, е позицията на Дариткова. Тук, от тази трибуна, ние категорично заявихме, че след изборите ще търсим едно сериозно, конструктивно, диалогично обсъждане на Изборния кодекс, с цел да избегнем всички негативни прояви, които сме отчели по време на изборите, каза още тя. Ще търсим решения, които да направят процедурата максимално прозрачна, увери Дариткова.

Тя недоумява как хем имало манипулации, хем левите спечелили максимален брой гласове и изборите били успешни. Нали всеки български гражданин, когато има информация за нарушение на законите, трябва да подаде сигнал и това се доказва по надлежния ред, изтъкна шефката на депутатите от ГЕРБ. Аз смятам, че сте достатъчно смели и отговорни, за да сигнализирате органите на властта, обърна се тя към червените.

Нинова предупреди, че хората ще изгонят всички политици

Нинова предупреди, че хората ще изгонят всички политици

Тя се обяви срещу нередностите в изборния процес