Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви срещу нередностите в изборния процес.

С декларация от трибуната на НС тя направи разбор на първия тур. Партийните отчети за безапелационни победи ще правим след втори, изтъкна тя. Соцлидерът е притеснена от изкривения вот. По думите й управляващите внушавали страх сред избирателите. Властта беше употребена да плаши хората, обвини Корнелия Нинова. Според нея цялата държавна и общинска администрация по страх и по списък е гласувала за властта. Развихри се ужасяваща компроматна война срещу опонентите, жлъч, омраза и насъскване на българския народ един срещу друг, изтъкна социалистката.

Корнелия Нинова зове към обединение

Корнелия Нинова зове към обединение

Цялата държавна машина била изправена срещу кандидатите на левицата

Управляващите опорочиха и тези избори, обвини още тя. Нинова е притеснена и от огромния брой недействителни бюлетини. Затова левите пак щели да поставят темата за машинното гласуване. Избирателната активност отново е ниска и това е удар срещу всички, категорична е Корнелия Нинова. Това е шамар за всички ни, за всички партии, за цялата политическа система и за статуквото, допълни червеният водач. Ако не променим това, хората ще ни изгонят всички, опасява се тя. Според нея в обществото има апатия, аполитичност и недоверие.

Злоупотребите на властта в изборния процес могат да бъдат преодолени само с висока избирателна активност, каза още Корнелия Нинова.

Свиленски вижда желанието за промяна у българите

Свиленски вижда желанието за промяна у българите

Печеленето на доверие е трудна работа за разлика от губенето, отбелязват от БСП